(Om)röntgen

Scilla röntgades nästan på dagen av sin 1-årsdag, i april. Det gjordes tillsammans med ett ”kennelsyskon” – alltså en kull som är en vecka äldre än henne från samma kennel – samt en rottweiler från en helt annan kennel som är några dagar yngre. Ironiskt nog är Scilla minst av dom (än sålänge). Hon är född ”brukstypen” – liten, nätt men kraftfull (”Liten men naggande god” ;)). De andra valparna som röntgades fick fria höfter samt armbågar, men Scilla fick en 2a på armbågar. Obsevera att den här hunden har hållits så stilla och fri från stötar på armbågar som möjligt. Hon har aldrig varit ens närheten av att haltat, hon har 100% fria höfter och armbågar i stamtavlan. Det är definitivt SKK:s ”mall” som inte passar Scilla som är mindre än en genomsnittlig rottweiler. Trots samtal till SKK:s – eftersom man kan se att S absolut inte har pålagringar på någon av sina armbågar – det handlar endast om att hon är mindre. 

Eftersom man inte får röntga om förens med 6 månaders mellan gångerna var det först nu i höst vi kunde röntga igen. Och det gjordes igår. Hoppas innerligt att SKK efter ännu ett samtal förstår att vi inte röntgar om för skojs skull. Det som betyder någonting för mig är naturligtvis att Scilla mår bra – oavsett vad det står på pappret. Men jag vill absolut inte ha en orättvis och icke verklighetstrogen siffra i hennes papper …

Nu väntar denna mindre roliga tiden på ett kuvert från SKK.

2a på armbågar? Jag?! Knappast … (Nä, det är en gammal bild, än har snön inte fallit!)

Håll tumme och tass för oss! , alla goa!

Annonser

3 reaktioner på ”(Om)röntgen

  1. Ja fy bubblan … Ett elände varje gång. Ska ha mops nästa gång … eller nå’t annat som inte har dåliga höfter i rasen alla fall.

Lämna gärna ett tassavtryck i form av en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s