Long time no blogging …

Alldeles för längesedan jag skrev här. Känner hur det kliar i fingrarna efter att få pränta ned träningen.

tisdags var jag ute och tränade med M på kvällen. Har bestämt mig för att tävla Dinisen i Elit-lydnaden till våren, ro hem 1a-priset och sedan sätta P för tävlingslydnad. Dags att satsa på IPO efter tre års tragglande av tävlingslydnad. Nytt, nytt, nytt!

Så nu ligger fokus på framåtsändande samt kedjing av sättande under gång med IPO-ingångar. Bägge mina töser är tränade att sätta sig vid sidan, nu ska de sätta sig nära rakt framför mig och sedan sätta sig vid sidan på mitt kommando. Tur att man har en rottweiler; enkelt att träna om 🙂

Hursomhelst. På med reflexer i vintermörkret och träna på enda stället med både gatljus och plogat: parkeringen vid kyrkan. M fick hålla en hund i taget medan jag tränade den andra. Pjuh tuff konkurrens om mattes uppmärksamhet, I can tell! Scilla var först ut – hon skakade av energi! Bra raksträcka, tjongade iväg bollen och tränade stadga genom att kommendera en massa nonsens som låter som ”Framåt!”. I värsta fall gör hon en rivstart, men ångrar sig efter en meter när hjärncellen reaggerar – hehe 😉 Några gånger tog hon bollen och stack trots ”Stanna”-kommando, men bestämda steg och arg blick från matte är tråkigt! En gång gjorde hon ett helt perfekt framåtsändande, stannade, lade sig rakt emot mig och väntade – YES! Glädjedans… Lite för glad, för Scillsen drog väääärldens varv med bollen. Kunde inte låta bli att skratta, hon är så sött lycklig med sin boll … Paus för att träna Dinisen, körde igen och då gjorde hon ett kanonsnyggt framåtsändande = lek med matte och sedan paus.

Dinisens utmaning är inte framåtsändande – hon saknar S självständighet och vill inget hellre än göra matte till lags (man får be henne springa med bollen på egen hand istället för att be en ta den och kasta igen). Det svåra är att få henne att träna om ingångarna. Att sätta sig vid sidan sitter inpräntat i hennes ryggrad. Får utnyttja staket, väggar och liknande på min högra sida för att undvika tjafs – hjälper henne knappast att jag puttar på hennes högersida när hon bara vill göra rätt.

Scilla har klickat ingångarna, men vågar inte riktigt låta henne sätta sig vid sidan ännu. Stadga, stadga, stadga!

När vi kom hem märkte jag att det var blodstänk på golvet … Löp var inte aktuellt och precis som jag varit rädd för hade Scilla fläkt en klo. Har nämligen dragit mig för att klippa klorna – skjutit på det, glömt saxen hemma eller någonting annat. Skräckhistorier från vänner som blivit tvungna att amputera infekterade fläkta klor snurrade runt i huvudet när jag med skakande hand försökte komma runt Scillsens blodiga klo. Wuä! Men hon hade tydligen inte ont, för hon sa inte ett ljud. Nu har den läkt av sig själv: skönt!

Onsdag var det samma moments träning. Gick mycket bra, supernöjd. Planen var att låta Dina leta efter bollen som belöning. Slungade iväg en boll i ett snöre och … den sätter sig i trädet!!! 😦 Säkert 3-4 meter upp i ett träd några meter bort. Försökte klättra upp, ruska grenen – you name it, men den sitter där och hånflinar, surrad runt grenen. Morr. I’ll be back tänkte jag och fortsatte promenaden med trumpen min. Irriterar mig hårt på saker som försvinner. Om jag så ska ta med motorsåg så ska bollf-n ner! 😉

I helgen blev det träning på fotbollsplanen hos husse. Underbart stor och snöfri plan med plastgräs är guld värt när det är is och slask överallt annars. Hundarna studsar upp och ned när vi närmar oss – hihi 🙂 Scilla var eld och lågor efter att inte ha tränat på … en natt? 😉 Planen var att låta henne använda hjärncellen ordentligt. Fotgående med boll på både höger och vänster sida med alla vändningar, halter och förflyttningar var en bra ”uppvärmning”! Ögonen går snart i kors på lill-skiten men oj vad hon älskar att jobba. Svansen går som en propeller! Mer, mer mer! När hon lugnat ner sig och hade härligt fokus övade vi vårt framåtsändande. Utnyttjade utrymmet och kastade en kong med snöre ett tiotal meter bort. Full fart så gäller att kommendera ”Stanna-Ligg” ungefär halvvägs – hihi 🙂 Första gången drog hon världens ärevarv = sur matte. Gör om gör rätt. Ett försök till att sticka andra gången, men lade sig mot mig på kommandot. Klapp och försök igen. En massa knasiga kommandon innan ”Framåt”. Tredje gången gillt och det var ett perfekt framåtsändande! Den här gången höll jag inne med jublandet tills hon fick lek-belöningen. Duktig rotta!

Dina fick framåtsändandeträning hon också med fokus på att behålla fart fram till bollen – vill inte att hon ska börja sacka för att hon lärt sig att belöningen kommer när hon springer in till mig igen. Peppar peppar – än så länge har hon inte förstått så pass mycket 😉 Tror bestämt att det är dags att lägga spår till svarta damen … Hon lär sig så löjligt snabbt och behöver också hjärnstimulans – även om det inte går att jämföra med S behov.

Fick förresten en rejäl örfil av Scilla häromdagen – ha ha! Hon hade sin kong i munnen som belöning efter ingångs-träning och jag ville att hon skulle stanna hos mig och leka. Jag satte mig på knä och slog med händerna mot marken och låtsas-brottades med henne. Skiiiitkul, säger S och lekmorrar som en tok med tassarna i luften och slår. Vips så drog hon högerkrok – aj sa matte och trodde halva ansiktet klöstes av. Bara att bita ihop och leka vidare – hon förstår inte att hon gör fel när hon bara leker. Och var ändå bara läppen som sprack. Sådant man får ta när man ska fjanta sig med S 🙂

Ikväll blir det troligtvis ett spår till Dina och hjärngympa av något slag för Scilla – får leta inspiration hos bloggar och böcker! 🙂 Ha det bäst tills dess! Och njut av vintern, snart är den förbi!

Liten blir stor ...
Liten blir stor …

Annonser

4 reaktioner på ”Long time no blogging …

  1. Hej! Å vad längesen det var jag läste din blogg!!! Jag och Evelina pratade om Dkullen och hur mycket hon tyckte om Lillis…å då kom jag att tänka på din blogg. Dina i elitklass???!!! Nu är det ju satsning mot SM som gäller! :))

    Hoppas allt bra med dig, dina fyrbenta och familjen. Kram och Glad Påsk!
    / Johanna i Örebro

  2. Men HEJ Johanna! Fy vad längesedan det var kände jag nu! Maila mig på dunfjun@hotmail.com så får vi höras mer! Tar man bort Facebook så missar man mycket 🙂 Hoppas vi hörs snarast!
    Glad påsk & hälsa alla så gott!

    Anna

Lämna gärna ett tassavtryck i form av en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s