Fysträning!

Varje gång jag åker till landet får jag alltid känslan av att ”Japp. Det är här man borde vara nästan jämt”. Det är så enkelt att ha hund på landsbygden! Helt magisk natur, det är stilla, det finns grusvägar att köra barmarksdrag (ska jag göra så fort cykeln varit på service. Blir sjukt kul 😀 ), det finns ängar att spåra på, göra uppletande, sandtag att träna backträning, elljusspår … Och fånigt bra för vår del: brukshundsklubb och färskfoderfabrik inom en mils avstånd … Nästan fånigt bra 😉

Ironiskt nog har vi precis flyttat till Göteborg. Och visst, det är fånigt så bekvämt det är. Man sparar tid från bussåkande som man kan lägga på exempelvis hundarna! Men … Så fort jag har pluggat klart och vet var och hur jag vill jobba. Då ska jag köra hela lasset till där jag trivs bäst, köpa en häst och leva drömmen! Olikt många 19-åringar, men det är bara döda fiskar som flyter med strömmen, inte sant?

Det är på gång med ny gren för mig och Scilla 😀 Weight pullling ska vi börja med antingen på lördag eller tisdag. Väldigt roligt med någonting nytt och Scilla kommer älska det. Planen är att mamma ska gå kurs med Dina – på skoj alltså. Bara hon hittar rätt så kommer det bli toppen. Även Dinisen ska aktiveras förstås!

På landet blev det alltså fys! Kul, tycker både jag och hundarna. Ut med bollkastaren på en uppvärmningspromenad (Scilla straifar hela vägen 😉 ) och sedan ställa sig halvvägs upp i en mossig backe med snår och allmänt kuperat. Grymt bra träning. Aj sa nog hundarna när mjölksyran satte in, men det var en bra uppvärmning och de tycker det är väldigt kul så det märks knappt att de blir trötta! Körde intervaller med cirka tio set eller tills de travade in till mig. Då trallade vi nedför och de fick dricka i pölar och hässja av sig innan vi gjorde ett uppletande. När de väl förstår att träningen är över, då märker man hur trötta de egentligen är 🙂 Scilla gick (!!) bakom mig nästan hela vägen hem. Då är hon bra trött! Väl hemma fick de dela på godiset jag hade i fickan (det var tydligen självbelönande att leta boll och dessutom ville jag inte riskera magomvridning) för att slippa hål i jackan nästa morgon (Scilla …….. 😦 ). Längesedan jag såg de sova så gott som de gjorde efter det passet. Värmer!

Nästa gång jag skriver är det förhoppningsvis bilder på en Scilla med sele! Oh, det ska bli så kul 😀

20140221-183154.jpg
Nöjd liten skit i backen
20140221-183204.jpg
Braskamin … En dröm som går i uppfyllelse! Det är verkligen mysfaktor 1000

 

20140221-183212.jpg
Lååångt där uppe på krönet står två tjocka supermysiga hästar. Jag ville umgås. Det ville inte de …
20140221-183223.jpg
Hade inte varit fel … *planerar för drömboendet* 😉

 

Annonser

En reaktion på ”Fysträning!

Lämna gärna ett tassavtryck i form av en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s