Drömmar på häststigar och lyckliga skogs,- och draghundar

Hemska mobilbilder den här gången också, men snart kommer systemkameranbilder!

Ja, hemsk vecka med mycket tråkig skola. Det var underbart att avsluta efterlängtat möte, skriva tentamen och sedan vara fri för helgen. Det är underbart att ha träning att se fram emot med hundarna. Tisdag och lördag är dagar som passar mig utmärkt och det är skönt att veta att hundarna alltid får den aktiveringen. Ibland är det ju svårt att finna inspirationen till bra träning på egen hand.

I veckan fick jag ryck och spårade och tränade lydnad i staden. Dina är så himla duktig på att spåra. Vilken naturbegåvning! Synd att jag inte är intresserad av att tävla i bruks. Hon hade sopat banan i det eller BSL. Men tävling är ju inte allt får jag komma ihåg – speciellt jag som har sådana höga krav på mig själv.

Fick i alla fall tagit några bilder på hundarna i vårsolen. Wow, jag kan verkligen skriva vår 😀 Funnit både krokus och snödroppar. Men man kan inte riktigt tro sina ögon. Man tänker ”Näää, det där är ingen riktig krokus … När det blir vår sedan, då kommer det riktiga blommor”. Ha ha! Bilderna kommer upp i början av veckan eftersom de är på en annan dator.

Idag var planen att gå upp tidigt och åka till skogs med vovvs, göra uppletande och sedan kort promenad, hem och lämna Dina med ett märgben och iväg till WP-träning med Scilla och husses hund. Men oj så skön sängen var där vid 8-snåret … Det blev rask promenad med Dina, lämna henne med ett ben och åka till träningen. Det är tur att hon inte bryr sig ett smack så länge hon får någonting smaskigt att hålla på med. Hon gav oss inte ett ögonkast när vi stängde dörren. Känns bättre i mattehjärtat då …

20140301-185255.jpg
Ute i skogen och mår bra. Älskar hur alla verkligen har ett flin ha ha ha

Vid träningsplanen selade vi på hundarna och gav oss av på en WP-runda (promenad med kätting) på några kilometer. Scilla har fortfarande ganska låg vikt för att hon ska vänja sig, inte få träningsvärk och fortfarande ha suget! Tror inte att hon hade sagt nej till tyngre men hon vet inte sitt eget bästa, markattan 🙂 Det är så himla fina promenadvägar runt omkring träningen och skönt att ha proffsigt folk omkring sig som kan guida en genom träningen. Nästa gång ska det till exempel mätas för sele – skönt att proffs gör det så att det blir rätt 🙂 Vet precis hur Scillas sele ska se ut. Hon kommer bli fin 😀

När vi kom hem blev det Game of Thrones (jag är fast!!!) medan hundarna studsade runt och tiggde uppmärksamhet. Suck … WP-träning räcker inte för en rotta. Ut och jobba bör man, annars dör man. Jahopp. Iväg till närmaste grustag som vi varit nyfikna på om det går att smita förbi och träna backträning i. Det är ett enormt ställe och på helgerna är det ju stängt. Men när vi kom dit visade det sig vara videoövervakat. Även om det lätt gick att gå in där känner man sig inte så kaxig framför de blå skyltarna, fastän man inte har något ont uppsåt. Vi tog det säkra före det osäkra och åkte till skogs istället. Tack vare flygfoto hade vi sett en cykelväg som gick igenom ett industriområde och genom en skog. Toppen! Det var jättefint med mossa och bergigt och ris på båda sidorna. Perfekt för boll-let. Hundarna fick lyfta ordentligt på tassarna och fick upp pulsen duktigt. De älskar det! En gång rök husses hund och Scilla ihop i en dispyt över vem som egentligen hade funnit bollen först men annars var det harmoni som rådde. Dina är bäst på att fånga boll dock. Hon har fått mest träning men är också noggrannast 🙂

20140301-185432.jpg
Underbar ridväg

När skogen tog slut och ett bostadsområde tog vid fanns en häststig i sand. Superbra att varva ner på – med kopplade hundar naturligtvis! Men aj vad jag blev hästsugen när jag såg den böljande stigen … Aj … Jag älskar hästar lika mycket som jag älskar hundar och höll på med de i många år innan jag satsade på hundarna istället (allt eller inget-person). Men nu börjar jag sakna de mer än någonsin och drömmer om en egen häst en vacker dag. Det ska som sagt vara allt eller inget så jag kommer inte komma tillbaka till stallet innan jag har en helt egen häst 🙂 Precis som innan jag skaffade Scilla och drömde om rottweiler så att det värkte, kollar jag upp ALLT jag kan finna om en viss hästras jag är intresserad av eller träning jag är intresserad av, stall – ja allt man kan tänka sig! Jag älskar det där researcharbetet eller vad man nu vill kalla det. Att drömma med mycket detaljer eller planera kanske 🙂 En vacker dag …

När vi skulle åka hem visade det sig att vi var inlåsta! Någon hade låst grinden om sig i industriområdet. Det är några kilometer hem med asfalt så jag var inte supersugen … Lite hjärtpåslag var det allt … Men som tur var fanns det en bilverkstad som vi varit hos som ännu hade öppet. Pjuh! Snäll gubbe skulle själv åka hemåt och hjälpte oss med att öppna grinden. Ibland har man tur som en tok. Hade varit mindre sugen på att tralla hem på någon mil asfalt och även hundarna tror jag. Slutet gott, allting gott!

Imorgon blir det förhoppningsvis grustag i Gråbo! Hoppas 😀

20140301-185353.jpg
Studs upp på berget

20140301-185403.jpg

20140301-185415.jpg

20140301-185423.jpg

Annonser

2 reaktioner på ”Drömmar på häststigar och lyckliga skogs,- och draghundar

  1. sv: Ja det gör det kanske, men svårt att hitta bra instruktörer, vi har iallafall blivit varnade för många och mycket då många valltränare är så jäkla hårda, vi har iallafall hittat Monika som passar vårt träningssätt.

  2. Sv: I framtiden? Lite svår formulerad fråga… 😉 Godkänt vallhundsprov hoppas jag på! Ska kanske börja med vallning nu redan i sommar om vi ska valla hos några vi känner och han känns mogen att få testa på redan då. Annars ska jag väl börja till hösten förhoppningsvis när vi har får 1 meter bort (bor med får) 😉 Sen vill jag köra på och börja tävla i lydnad, freestyle och agility, men med mest satsning på lydnad.

Lämna gärna ett tassavtryck i form av en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s