Recension och hundfysioterapeut

Det var en tunn men informativ bok, ‘Kroppsspråk för hund’. Det blev faktiskt några små aha-upplevelser och något höjt ögonbryn. Hur vårt minspel och huvudhållning påverkar hunden även på långt håll har jag inte reflekterat nämnvärt över tidigare. Det ska jag ta med mig.

Det höjda ögonbrynet hör till författarinnans (en tysk tjej vars namn jag inte minns just nu) egen approach på hundträning: longering. Jag som själv är hästtjej – som hänger med i svängarna i hästvärlden men utan häst 🙂 – tyckte det var både intressant och konstigt att hon fört över – faktiskt helt direkt – en övning från hästvärlden till hundvärlden. Jag har em tanke om (som jag fått bekräftad av duktiga hund,-och hästmänniskor jag mött) att man kan träna hästar och hundar på samma sätt och vis med skillnaden att ha i åtanke att den ena är flyktdjur och den andra rovdjur. Det kan man ju tolka som man vill i första anblick: hästar betslas upp med skarpt bett och sporrar i sidorna. Ja, men om vi tar bort all utrustning så bör kommunikationen ske likadant till hund som till häst. Men jag är ändå inte riktigt införstådd med vad longering av en hund skulle ge mig och mina hundar …?

Det är så tydligt att varje tränare har en egen vinkel på saker och ting. Både som ett varumärke men också ser jag det som någonting befriande: det går att göra en egen blandning av allting man får höra, läsa och se.

20140322-082857.jpg
Scilla 1,5 år gammal

Genom min nya klubb -WPn- får man erbjudande hos en hundfysioterapeut. En instruktör på klubben tipsade om att gå till henne 1-2 gånger om året och känna igenom hundarna. Jag fick förklarat för mig att nästan alla och nästan varje gång är det någonting hon hittar som är bra att veta om och åtgärda innan det är för sent. Självklart vill jag göra det! Lite orolig, men hellre olyckligt medveten än lyckligt omedveten om att ens hund behöver annan träning – särkilt när em av mina hundar tränar hårt. Förhoppningsvis kommer den gör duktiga tjejen till träningen någon gång i april eller maj och har föreläsning om stretching och eventuellt kan hon då känna igenom hundarna. Hade ju varit toppen!

Har någon av er varit hos en hundfysioterapeut och varför? Vad fick du/ni lära er?

Annonser

Lämna gärna ett tassavtryck i form av en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s