Borde sova men …

… måste skriva av mig om dagens träning! Det var sannerligen högt och lågt. Jag och Scilla tog först en stadspromenad längs hamnen här i Göteborg och övade skvaller. Det gick mycket bra.

20140604-001141-701305.jpg
Träning i Converse! Fint ska det va’

När vi kom hem lämnade jag Scilla med en aktiveringsleksak och gick ut med Dina. Vi gick några hundra meter till en gräsplan där jag hade tänkt träna lydnad men Dina var inte alls med på noterna 😦 Hon var seg, okoncentrerad och undergiven. Trist! Gick hem besviken och en aning orolig över att ha försämrat känslan i träningen, tvärtom vad tanken är just nu.

På eftermiddagen åkte jag till studentmottagning och hade en härlig hundfri tid! Efter några timmar åkte jag hemåt och var riktigt sugen på att köra ett andra träningspass med båda hundarna.

Jag måste påstå: succé! Antingen var det konkurrensen, att hundarna varit ensamma, att de var duktigt hungriga, det svala vädret men … WOAH, vilken träning! De var båda galet peppade och fokuserade. Dinas undergivna försiktiga var som bortblåst. Körde Scilla först med konkurrens i åtanke men det hade knappast behövts då Dina frustrerad satt och småpep medan jag tränade med Scilla.

20140604-001143-703957.jpg

”Kan vi inte jobba mer, matte?”

För Scilla blev det nästan uteslutande träning av Rutan ikväll. Fick hem Svartbergs superbra bok idag och läste tips. Mitt senaste bekymmer med Rutan har varit att Scilla vänder sig om för tidigt och jag tycker att tasstarget fungerar sådär. Tyvärr hade jag ingen lämplig nostarget till hands så jag körde gammal klassisk betingning. Låtsas lägga boll i rutan, sända och kasta bollen när hon är i mitten. Fungerade över förväntan! Blandade boll, godis och placering på dessa. Och det blir nog framtiden: blanda! Jag behöver överraska Scilla för att behålla intensiten. Inte för att hon kommer att tröttna, men för att hon ser mönster och lär sig genvägar/trams. Hon skakade av glädje över att få jobba och jag får räkna repetitionerna så jag inte gör henne trött. Hon säger ju aldrig nej till träning av något slag!

20140604-001140-700173.jpg

Aw, mina älsklingar …

Med Dina jobbar jag vidare med fria följet. Baklängesmarsch och korta korta pass av fotposition för att riktigt boosta hela momentet med ny glad energi. Och det fick jag idag! Dina lös som en sol! Längesedan jag såg henne så pigg på arbete. Blev nästan tårögd! Var tydligen ett vinnande koncept att träna precis efter några timmars ensamhet 🙂

20140604-001139-699026.jpg
Fail, Dini 😉

Efter träningen blev det promenad med en granne med tillhörande mops. Både Scilla & Dina har problem för de trubbnosiga hundarnas’ fnysande läten. Jag valde att lämna Dina i lägenheten och ta ut Scilla på promenad tillsammans med mopsen. Det är hon som har haft svårast för det och det är hon som behöver öva det samt hundmöten mest. Det blev en lång och mysig promenad med superbra hundmöten. Scilla kändes harmonisk och följsam som hon inte var för några veckor sedan. En stor seger för mig!

Jag är så galet glad för kvällens träningspass som bara var som på rosa moln. Verkligen inte alltid det är på det viset! Mumms ..

Annonser

Lämna gärna ett tassavtryck i form av en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s