Nytta & nöje på kvällskvisten

När jag kom hem ifrån jobbet ikväll var jag noll sugen på promenad. Istället blev det en sväng runt kvarteret och sedan ladda upp med minimala korvbitar, kompostgaller, leksaker och klicker. Dags för mer trix!

Scilla var först ut med Rulla-runt-träningen. När vi gjort ett antal sessioner och var nöjda hade hon kommit så långt att hon självmant lägger sig på sidan. Det är grymt för att vara andra dagen vi övar! Sedan verkar det bli svårare – hon vill gärna ta spjärn med sina tassar mot mina ben för att ta sig runt. Eller helt enkelt ligga där och stirra – ha ha! Mycket märkligt men hon verkar testa om det beteendet är det rätta. Nja, får hon som svar. Men det är en bra början!


Nu är det jul, här i vårt hus Nu är det jul, här i vårt hus


IMG_3086
Vankas det godis?

Med kompostgaller till hallen kunde Scilla titta på medan jag tränade Dina i att städa. Det går också framåt, men att använda boll som ett av föremålen var på gott och ont. Den är ju lite för kul, va 😉 samtidigt som det drog upp motivationen lite extra förstås! Jag hade alltså avancerat till att använda två föremål och att hon skulle lämna dessa i spannen. En mycket gladare och intensivare Dina idag – kul! Vi kom så långt att hon släppte bollen i spannen och sedan hämtade den andra men att se en så rolig sak som en boll i botten av spannen var bara för kul och det var både en och tio gånger hon var på väg mot den. Så dagens lärdom: tråkigare föremål. Hon har så pass stort föremålsintresse ändå.

Nä, men det blev träning! Grånos <3
Nä, men det blev träning förGrånos ❤

Scilla fick sedan också öva på att städa men där var bollen helt omöjlig – hon stod bara i lekinvit och tuggade och tuggade lite mer och gav mig retligaste blicken hon kunde uppbåda. Det räckte med lagom rolig kampknut för henne. Och hon grejade det bra! Släppte den rätt några gånger. Det jag ska ta med mig är att klicka för att hon tar upp den, annars blir hon snabbt frustrerad, släpper den och prövar med andra beteenden.

IMG_3077
Och Spanaren … ❤

Dina fick sedan öva bakdelskontroll efter att jag såg det här härliga klippet och kände ”Så vill jag att det ska se ut! Vilken bakdelskontroll!” . Och det finns ju bara ett sätt att nå färdighet: öva! Dina är duktig på klossträning och rör sig lätt åt båda hållen, men det märks att det fortfarande kräver en del tankeverksamhet så jag får planera in mer regelbundna pass med klossen. Det blir ju snyggt!

Annonser

Lämna gärna ett tassavtryck i form av en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s