Lapphundsbesök och targets

Vi fick besök av Hanna och Freja idag. Trevligt trevligt, men det får mig inte att längta till en valp/unghund igen. Wow, hon är tuff, Freja! Knäppte några bilder på godbiten 🙂

Detta bildspel kräver JavaScript.

Dina fick träna lydnad idag. Target i Rutan,  baklängesmarsch, bakdelskontroll med kloss och omvänt lockande som Hanna förklarade för mig hur jag skulle göra. Det är nytt för mig hur effektivt och användbart det är – kul! Dina fick också ”låsa upp” en uppgift (söka kampdutten) genom att göra bakdelskontroll. Roligt med kedjor i kluriga steg 🙂 Hon älskar det.

Jag är nöjd med passet. Det blev någorlunda löst och ledigt men ändå fokus på det jag planerade att öva. Jag fokuserade på framtassarna vid skickande till Rutan, jag fokuserade på bakdelen vid klossträningen, jag fokuserade på positionen vid baklängesmarschen. Jag tror det är bra för mig att ta en detalj i taget. Det kan göra att jag känner mig mindre luddig i träningen och själv får använda en ”target” liksom – fokusera på just den saken. Omvänt lockande får verkligen de små grå att jobba – nyttigt! Jag körde ett enkelt ställande och så fick hon lista ut vad jag krävde av henne. Shaping, helt enkelt.

Dags för träning!
Dags för träning!

Scilla fick träna trix men också hon omvänt lockande. Jag har höjt kriterierna till att klicka hennes läggande och sedan lägga sig på sidan. Jag hjälper så lite jag bara kan och det gick bra. Hon blir frustrerad när jag bara håller en godis, men bara så lite som att sänka handen till golvet gör att hon lägger sig på sidan och väntar på en godis 🙂 Det är märkligt hur ytterst små hjälper som behövs ibland. Så handen till backen får bli ”signalen” även om det kanske räknas som fusk 😉

Omvänt lockande blev också det ett ställande och hon lär sig så ruggigt fort! Kul hjärngympa.

Fick sedan en spontan idé om att jag skulle lära henne att runda en kon, så det gjorde vi i slutet. Klickade när hon rörde sig mot den även om hennes intention var att dutta på den med tassen – då det är tasstarget vi har övat förut. Men hon lär sig fort och det blev jackpot och avbryt när hon gick runt – tveksamt men hon gick ändå runt! 🙂 Kul när man se de små grå arbeta, som sagt. Hon kommer sova gott av de minuternas träning. Effektivt!

Annonser

Lämna gärna ett tassavtryck i form av en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s