Julledigt på landet

Hurtta-Ultimate-varmetacke-rosa_-931033_1584 -options-size-1-black-options--[2]-1498-p

Jag känner mig bortskämd. I julklapp fick jag ett rosa (vad annars?) Hurtta-täcke till Scilla som ska användas i samband med WPn under vintern. Jag har tidigare använt ett fleecetäcke från Back on Track men det fungerar inte i väta till skillnad från detta täcket. Jag hade tänkt mig ett Back on track allround-täcke men det var slut i butik och det här verkar fungera bra det med. Inte minst för kragen. Det har används flitigt under julledigheten på landet och jag är mycket nöjd! Jämnare temperaturskillnader så att kroppen hänger med innan och efter hårt arbete – som ju WP är.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/7f7/5394498/files/2014/12/img_5210.jpg

Jag fick också en suverän pannlampa som jag älskar! Den sitter så bekvämt och är så perfekt med ljuset som blir som dagsljus mitt i natten. En suverän present som jag inte förstått hur mycket jag saknat 🙂

Den tredje julklappen var en sele med väskor från Julius K9. Jag har kikat på den då jag testat en mängd klövjeväskor men att jag gillar hur väskorna är placerade på den här modellen. Jag har förstått det som att spänner på selen kan skava rejält på små hundar och var orolig för det, men den sitter mycket bra och hundarna är inte emot den alls med benet. Skönt!

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/7f7/5394498/files/2014/12/img_5154.jpg
Innan snön. Ingen superbild, men premiärturen där man ser hur den sitter

Det har varit en fantastisk julledighet med mycket hundträning, långa promenader och läsande framför brasan med för mycket godis. Precis som jag önskade! Det kom rejält med snö över bara en natt efter jul också och det vindstilla vädret gjorde det magiskt vackert utomhus.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/7f7/5394498/files/2014/12/img_5223.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/7f7/5394498/files/2014/12/img_5247.jpg

Scilla får gå i flexikoppel eller i koppel fäst i midjebälte på mig. Jag är emot flexikoppel i tätbebyggt område men i glesbygden – alltså skogen – fungerar det ypperligt, tycker jag. Jag släpper henne lös när det är uppletandeträning.

Annars tror jag man behöver förstå allt mer att hundarna faktiskt bygger sin fysik i låg kontrollerad fart i mångt och mycket. Den mesta fysiska träningen för hundar kan man utföra i koppel. Fortfarande är skogen hundarnas gym och det är utmärkt träning att vistas där, men att gå off pist i ris och snår samt balansträning – två aktiviteter som man kan utföra med koppel – är två aktiviteter som är klart underskattade då de bygger utmärkt styrka och snygga hundkroppar. Men det är enklare att sätta en trasa i ett snöre och hetsa (för det är ju det vi gör, tycker jag) hundarna på olika vis.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/7f7/5394498/files/2014/12/img_5213.jpg
Fina Dina ❤

Dina får gå mycket lös på landet och det gör jag av ren bekvämlighet. Hon är lyckligast lös då hon får valla oss och springa i diket och inte känner sig trängd. Hon både passgår och är sned i kroppen men på landet gör jag undantag. Barmarksdraget bygger henne bra dock då hon får jobba med bakdelen. Hon har fått använda viktmanschetter (jag vänjer in henne med tomma) och testade väskan en kväll. Hon gillar att hålla igång, hon med, gamla schäfer-tanten 🙂

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/7f7/5394498/files/2014/12/img_5218.jpg

Annonser

Lämna gärna ett tassavtryck i form av en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s