Vagnsträning och massage

På dagens schema stod vagnsträning och massage av husses hund. Uppvärmningen blev en halvtimmes promenad kring Kviberg och sedan en kvart träning framför vagnen.

Idag fick vi dock backa några kriterier och öga starten igen. Öva, öva och öva igen. Rottan var i gasen och försökte både stegra sig och kasta igång vagnen. Den gubben går inte …

Jag började med att helt enkelt hjälpa henne mer och mkt lugnt korrigera henne när hon försökte rycka (tar i halsbandet och säger lugnt ”Neeej, luuugn”) och det har fungerar bra hittills. Scilla är ingen hund som tar illa vid sig av att misslyckas utan testar gladeligen igen och igen.

Men det blev en ganska svår nöt att knäcka idag. Fortsatte genom att belöna mkt både på vägen in och på banan. Tugga och svälja är lugnande och försätter henne i ett bättre ”fack”, tänkte jag och det fungerade bättre.

Nästa steg blev att tränare-Sara höll i klickern och helt sonika klickade när Scilla gjorde bra starter med korrekt teknik. Strax därpå kom Sara på att jag skulle ta bort mitt kommando ”Framåt” och endast använda handtecknet för att det inte skulle förknippas med hennes försök att ta sats och kasta igång vagnen.

Vi fick några lyckanden och då bestämde vi oss för att nöja oss. Det känns både tråkigt och bra att sådana här tillbakasteg kommer. De kommer sig inte av att hon är osäker eller har ont, snarare är hon för taggad och hamnar i fel fack. Dessutom känns det spännande att utveckla nya metoder att ta oss an dessa utmaningar som uppstår på vägen. Förra gången var det transporterna medan det idag återigen var starterna som var utmaningen.

Sara sa det bra: jag kommer att tacka mig själv för alla dessa träningar där vi gått framåt och tillbaka i kriterier och övat och övat igen. För mig och andra är huvudsaken att hundarna vill dra och Scillas utstrålning och viftande svans kan inte någon missta för annat än genuin glädje över att få dra och arbeta med kropp & knopp! ❤

Nästa gång:
– Inget kommando, endast handtecken
– Låt någon annan klicka när hon använder rätt teknik
– Klicka innan och på vägen in på banan för lugn och bra attityd


Efter träningen blev det massage med superduktiga tränar-Johanna. Johanna hämtade en valp av modellen staffordshire bullterrier från Norge så sent som igår (!). Den fick jag äran att ha i knäet medan matte klämde och kände på Oskar. Se så söt han är 😀 Och så liten mot stora snälla björnen Oskar? Han blev dock mindre glad när Qvick satte tassarna i ändan på honom och satte valpgaddarna i stjärten … Hi hi! Trial and error

IMG_5534

IMG_5503

IMG_5501

IMG_5497
Underbara Johanna berättar vad hon ska kolla på medan Qvick håller koll på läget ❤
IMG_5542
Liten möter stor ❤
Annonser

Lämna gärna ett tassavtryck i form av en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s