Bredvidgång & Berikning

I skolan talade vi bland annat om berikning. Det är väldigt intressant och någonting jag kommer ta med mig och förhoppningsvis utveckla både hos mig själv och framtida elever (har fortfarande inte vant mig vid tanken på att jag kommer ha egna elever en vacker dag). Scilla fick idag – till sin stora lycka – efter ett klickerpass leka (= döda) en leksak och slita isär den. Likt den rottweiler hon är så blir det mycket ruskande och sedan slitande. Men inte så intensivt som jag trodde, faktiskt. Hon har med åren fått mer social kamp och vill gärna bjuda in till dragkamp hellre än att ”grisa” själv. Det känns skönt att det har fått den utvecklingen och jag tar åt mig en del av äran 🙂 Jobba med och inte mot, det är verkligen en röd tråd som fungerar för mig.

  

    


Igår började min bredvidgång. I läroplanen ingår att gå bredvid en utbildad hundinstruktör i sammanlagt fem timmar. Jag är jättetacksam för att ha fått chansen att gå bredvid en instruktör jag sedan innan ser upp till och vet har gott omdöme hos hundvänner: Marja Seidemo hos regi av Hallå Hund.

Förutom kurslitteratur läser jag bland annat den här nu. Jag uppskattar den nu när jag läser den för andra gången också – även om det var revolutionernande då!

Det blev en valpkurs och det är väldigt lärorikt att få komma tillbaka till gruppkurs och instruera igen. Och få känna hur fantastiskt roligt det är – igen! Att ge tips och råd, feedback och ännu hellre se att det fungerar 🙂 Det är verkligen en kick. Jag fick på bara de 90 minuter kursen pågick mycket inspiration till hur jag vill att mina egna kurser ska se ut.

Agilityinspiration till frukost!

I Sulviken fick jag tips från en av deltagarna att använda Treat & Train i ensamhetsträningen. Vilket supertips! Tyvärr är den slut i lager där jag har kollat, men jag håller utkik både på webbutiker och Blocket. Jag har även sett den på helgkurs där en tjej använde den i en täckt bur till hennes hund som hade svårt att vara lugn med matte på avstånd. Suveränt bra med både fjärrkontroll och slumpmässig utmatning.

Sista tillfället med min ena praktikhund Akleja. Lärorika 5 timmar och jag tror jag kommer tillbaka och kidnappar Akleja för nosarbete!
Annonser

Lämna gärna ett tassavtryck i form av en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s