Jogging med bad för mig & Scilla

Idag stod barmarksdrag på schemat. Dina är visserligen hunden med det uppdraget på sitt schema, men eftersom jag tänkt springa ned till sjön och tillbaka var det givet att ta med Scilla. 

Jag älskar hur runda ögon hon får när hon är nöjd & glad

Dina får av någon anledning svår klåda efter att hon har badat, trots att jag och andra varit väldigt noggranna med att torka henne torr. Min senaste teori är att hon är en klådschäfer – stress. Hon går upp i så väldigt hög stress av att vara vid sjön och förknippar det så hårt med jaktlekar (jajamensan, jag har kastat både bollar och pinnar tills armen går av) att det blir överslag. Tråkigt, men då får hon hellre stanna hemma i svalkan. 

  

Men Scilla skötte sig förvånansvärt bra i draget. Låg på med lagom tryck hela vägen (2,3 km) ner och höll en fin position vid sidan hela vägen tillbaka i småjogging. Fick till och med in en frivillig galoppintervall när vi närmade oss sjön. Härligt 🙂

  

Scilla sköter sig så bra i vattnet. Simmar länge och gärna. En eka som låg förtöjd var av någon anledning obehaglig just den här gången men med lite pepp var den bortglömd. Efter första doppet är det svårt att få upp henne. 

  

Jag njuter av att se henne och kan inte se mig mätt på hur hon simmar i åttor och har det så gött som bara hon kan. 
Även om det är bökigt att springa med ryggsäck så är jag glad att jag gjorde det. Att kunna lägga undan mobiltelefon och fästinghalsband är skönt, men framför allt handduken. Jag avskyr det dåliga samvetet när man glömt eller inte velat ta med handduken. Vattensvans och eksem är hemska saker 😦

  

Dessutom tycker Scilla att det är mycket mysigt att bli gnuggad av en sträv handduk – men även torra barr och rötter river gôtt. 

   
  

Annonser

Lämna gärna ett tassavtryck i form av en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s