Livet som pågår

Jag har verkligen insett vilka fantastiska vänner jag har runtomkring mig efter det oerhört tunga beslutet att låta Scilla gå vidare. En av mina fina vänner bjöd mig till sitt hus på Tjörn där hon sedan april bor med sin holländska herdehund och sin tervueren. Det var väldigt skönt att komma hemifrån tillsammans med Dina. Bort från smärtsamma minnen i hemmet eller på landet.

Underbar vistelse på Tjörn. Jag och Dina sov i den fina gäststugan
Ett superfint hus ❤
Bada är kul!

Ett väldigt fint hus och väldigt fina omgivningar. Hundarna fick bada och vi gick långa promenader runt en sjö. Gick vilse några gånger, fikade och gick vidare. Det värmde att se hur bra Dina och Lystra (min väns holländska herdehund) kom överens, trots att vi tvåbenta hade uppfattningen att ingen av de är särskilt sällskapliga med andra hundar. Lystra fick dra matte i mitt (underbara) Baggen-bälte och Dina fick gå lös. Ingen var lyckligare på jorden än hon när hon fick springa runt och valla oss andra tre ❤ Om Lystra blev irriterad över att hon strök henne för nära så ordnade Dina det snyggt.

Söta lyckliga tjejer ❤

Det är en lättnad att se att trots att Dina & Scilla kom mycket illa överens, utesluter inte det att Dina kan umgås med andra hundar – även tikar.

Det blev väldigt, ja nästan konstant, hundprat fredag till söndag – helt underbart. Trots sorgen efter Scilla har jag inga problem med att prata om hundar och hundträning. Det är terapi för mig.


Mitt i sorgen är Dina lyckligare än någonsin. Hon känns lätt som en fjäder, som om flera kilo har lättat från hennes bröstkorg. Det är en smärta att veta hur illa det har påverkat henne att leva tätt inpå någon hon inte tycker om – även om jag upplever det som att det var Dina som var den ständigt tändande provocerande gnistan. Om man bara kunde förklara för de … 😦


Annonser

Lämna gärna ett tassavtryck i form av en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s