Dags att träna för tävling

IMG_0224
Yes, jag fick ett infall och anmälde mig till GMBK Grand Prix 11 september lydnadsklass Elit. Jag minns hur jag förra året läste blogginlägg därifrån och lovade mig själv att vara med nästa år (alltså 2015). Lite som jag känner med U-SM i år. Tusan också, att man alltid ska vara sist på bollen.

Nu finns det ingen återvändo och det känns bra i alltihop. Än så länge ingen hjärtklappning och jag vet ju att det enda sättet att komma över rädslor är att möta de. Så … Här kommer vi!


IMG_0229


Genast blir träningen mer målinriktad och jag övar på våra svagheter på ett mer strategiskt sätt. Jag är mer mån om att träna tillsammans med andra och att behålla en härlig känsla – gärna bättre och bättre ju länge in i träningen (alltså tävlingen) vi kommer.

Och vi är på rätt väg. Igår vågade jag mig på att kedja tre moment och det kändes fint! Precis som jag vet om så är det först då man märker vilken länk som är svag och kan göra någonting åt det. Ändå är jag så rädd för att kedja – därför att jag är rädd för att misslyckas. Så framöver tänkte jag öva på att misslyckas 😉 Nej, men däremot se svagheterna för vad de är: möjliga att stärka.

Fjärrdirigering, Zäta (ett-två skiften beroende på hur hon känns) och Inkallning med ställande och läggande stod på schemat att kedja. Jag är nöjd med det valet men det ska bli roligt att laborera om i ordningen av momenten framöver – hur påverkas hon av ett fartmoment innan ett transportmoment? Apportering innan ett fartmoment?

Bara att jag känner så: att det ska bli spännande och intressant – är en seger i sig! Bort med rädslor och krav och fram med glädjen och nyfikenheten ❤

Jag har lättsamt övat på bakdelskontrollen i vänstersvängarna och det är fortfarande svårt, om än bättre. Jag ska ta hjälp av mina duktiga träningskompisar som både kan se utifrån och komma med bra idéer. Jag har börjat lägga på en ny target (en handduk) ovanpå klossen och börjat fasa ut klossen och det verkar bara göra det enklare för Dina – skönt.

Det är ändå ett antal år hon har gjort halvdana svängar (antagligen) och aldrig övat bakdelskontroll – därför att jag inte har vetat vad det är för något! Jag får ha det i åtanke och inte jämföra för mycket med andra. Vi har så många andra styrkor!


Fjärrdirigering gör och gjorde hon bra. Hon har 9 av 10 gånger säkra skiften och alltid kvick, men hon kan glida fram någon centimeter och det känns onödigt och ska övas på. Igår låste hon sig för mycket vid belöning är jag rädd – i kombination med att jag drog ut på S:et i Sitt och Stå fick jag reda på efteråt – att hon inte reste sig från Ligg – Stå. Jag har lagt in mini-pass med snabba skiften när vi leker och hemma i vardagsrummet och det börjar bli bättre igen. Men har hon för stor belöningsförväntan kan hon låsa sig och endast ”eye:a” mig hukande oavsett position.

Zäta är ett sådant där hat-älska.moment jag har. Jag älskar skiftena var för sig (för att de går bra) men ihop med transport och svängar och hua … 😉 Men det är att ta tjuren vid hornen. Fokus framöver kommer vara på: förväntan (och därmed blicken) framåt och att matte ska gå på rätt sida tillbaka … Transporter och svängar tränar vi redan på separat.

Inkallning är kul för att det går bra 🙂 Men med senaste tävlingen i åtanke behöver ställandet bli bättre. Jag tror dock det kommer gå galant tills september. Igår satte hon sig en aning snett så jag gjorde en vändning på stället och några steg transport innan belöning.

Lycklig Dina som fick kampleksaken efter hela tre moment – oj som hon sprang och njöt 🙂 Men fin energi momenten igenom och det känns utmanande att fortsätta kedja moment.

IMG_0235

Annonser

Lämna gärna ett tassavtryck i form av en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s