Livet är skört

Det är det här årets stora läxa. Dina har skadat sig. Naturligtvis ingen skråma utan dunder-och-brak-skadat sig som vanligt 🙂 😦 Det fina i kråksången är att hon kommer bli fullt återställd och det relativt snabbt.

Hon halkade när hon skulle hämta en leksak och drog en sena ur led. Först trodde jag att det var en vanlig sträckning men när hon efter vila skrek rakt ut oavsett hur jag höll i henne (bar henne ur bilen) och hon var märkbart smärtpåverkad, blev det en akuttid till Västra djursjukhuset. Där kunde de konstatera någon slags skada i höger armbåge. Efter röntgen kunde man konstatera att det inte rörde sig om någon fraktur (puh), men ganska troligt en ruptur (att senan gått av, brustit). Veterinären vi träffade kunde dock inte säga det säkert utan en ortoped skulle känna igenom henne dagen därpå.

Hon hade fasansfullt ont (skrek även genom den lugnande dosen hon fått när de bände och klämde 😦 ) så det kändes bra att hon fick ligga kvar med adekvat smärtstillande.

IMG_0224

Följande förmiddag ringde ortopeden och berättade att det inte rörde sig om en ruptur utan att senan var ur led – hoppar ur sitt läge – när Dina rör benet bakåt. Det är mycket ovanligt (som alltid när det handlar om Dina ❤ ) men möjligt att operera. Operation bokades veckan därpå och jag kunde hämta henne eftermiddagen därpå. Sex dagar med smärtstillande hemma och det gick mycket bra. Första dagen var hon märkbart påverkad, men efter hand blev hon sig själv igen och glömde av smärtan och skadan.

Operationen gick bra och jag fick reda på att under 25 år som ortoped hade dito endast träffat 5 hundar med den här skadan. Vad var det jag sa – alltid ska det vara dunder och brak med Dina 🙂 Men huvudsaken är att hon kommer bli bra ❤ Sex veckor med endast korta promenader, återbesök om fyra veckor och efter hand kommer hon kunna bli helt återställd! Det känns fantastiskt! Hade den mer vanliga ruptur inträffat – att senan gått av – hade det väntat månader av rehabilitering. Nu slipper hon det och kan läka på egen hand för att vara sig själv om några månader igen. Skönt ❤


Hon är naturligtvis trött och medtagen, men för varje dag blir hon mer pigg, allmäntillståndet är finfint och hon verkar inte vara störd av ärret vilket känns skönt.

Det här året lär jag mig att tacka för livet – det är verkligen skört och vi kan inte ta någonting för givet ❤


IMG_0234
Jag längtar så tills vi är ute och tränar igen ❤ Det tror jag att vi båda gör

Till någonting helt annat – lite roligare: Jag är anmäld till kurs hos Game on Puppy! Uthållighet- och överträningshelg. Det känns toppen och jag tror att Dina kommer vara redo för träning vid det laget 🙂

En annan rolig – lite mindre – sak är att jag beställt prenumeration på Canis hundtidning. Det känns roligt att ha något att se fram emot att dimpa ned i brevinkastet 🙂

Annonser

Lämna gärna ett tassavtryck i form av en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s