Vad jag lärt mig av böcker det senaste

Först och främst: Dina är symptomfri! JIPPIE! Vi fortsätter såhär med paus från tävlingslydnad tills februari.

Jag har läst (minst) två bra böcker sista tiden. Den ena en nykomling som jag spanat in länge och en annan en gammal goding som fick en ny omgång.


forside.jpg
Bild från http://www.klickerklok.se

‘Shaping’ var den nya boken och den gav mig mycket. Särskilt praktiska övningar och nya ”Aha” som jag ska ta med mig till nästa hund. Naturligtvis ska jag testa (och testar) det på Dina också, men det är många grundfärdigheter som jag inser är värdefulla att ha redan som valp. ‘Shaping’ fick mig att få upp ögonen för små övningar så som olika former av bakdelskontroll och varför vissa typer av trix kan vara användbara även till tävlingslydnadens alla klasser. Jag fick ny inspiration till shapingen och vilka nivåer man kan nå med det.

Så nu har vi två nya pyssel

  • Handtarget
    • Renodla nosdutt på handflata.
    • Frysa nosen mot handryggen vid knuten hand och i förlängningen …
    • … frysa nosen mot Post-it-lapp
  • Backa
    • Lugna långa steg bakåt

Det är väldigt roligt att pyssla med någonting lediga stunder – särskilt när man inte har lust eller möjlighet att åka till skogen och göra någonting 🙂 Bra hobby.


 

Lydnadsträning i teori och praktik har jag läst i omgångar och jag tycker lydnadstraning-i-teori-och-praktik-fran-grundfardigheter-till-tavlingden är jättebra. Efter att jag blivit Hundinstruktör (känns fortfarande märkligt) och har börjat läsa till Beteendeutredare hade jag andra ”glasögon” på mig under läsningen. Jag såg nya saker! Jag kommer skriva ett annat inlägg om vad jag snappade upp, men efter boken har jag börjat göra Klickerspår! Att jag aldrig tänkt på det förut!? Jag är nästan bestört.

Jag som inte gillar att locka och pocka i lydnadsträning eller ens någon gång med min hund – varför ska jag göra det i spåret? Jag har testat två gånger med Dina och det märks stor skillnad. Hon får inga hjälper utan får jobba självständigt men det blir ändå en positiv spiral – klickerträning helt enkelt.Det här ska jag fortsätta med. Kul! 😀

Annonser

Lämna gärna ett tassavtryck i form av en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s